Tai Chi - Kung Fu za djecu -

Tai Chi – Kung Fu za djecu
CUÁNDO Lunes 01/10/2018 8:00 hs.
DÓNDE TaiChi Pula, Gajeva 3, 52100 Pula (Istria)
CREADO POR TaiChi Pula

Tai Chi - Kung Fu za djecu

Tečaj Tai Chi Kung Fu za djecu obuhvaća djecu i mlade u dobi od 6/7 do 13/14 godina nudeći im priliku da rade na različitim aspektima motorne aktivnosti prema njihovoj dobi.
Za manju djecu glavni cilj je razviti svijest o svom tijelu kroz jednostavne vježbe koje razvijaju osnovne motoričke obrasce ( skokovi, trčanje,kotrljanje, puzanje itd ),djelujući na sve mišićne grupe kako bi se poboljšala kordinacija i potpomogao skladan razvoj tijela.

Kod starije djece do 13/14 godina primarnu svrhu je predstavlja razvoj fine kordinacije kroz rad na usavršavanju osnovnih motoričkih vještina stečenih u djetinjstvu , kao i na brzini i pokretljivosti zglobova.

Sport u toj dobi je sredstvo kojim dijete obogaćuje svoje motoričke sposobnosti, kasnije slijedi specijalizacija u tim pokretima koja će djetetu omogućiti da bolje izvodi tehnike u određenoj disciplini.
Vježbanju se pristupa kroz igru i to je kamen temeljac psihološkog treninga koji time postaje i priprema za budući društveni život i snalaženje u njemu.
Igre s pravilima koja treba slijediti postaju važne jer dijete na taj način uči i shvaća važnost moralnih i društvenih vrijednosti.

Kontakt: 099 710 3195 , [email protected]
Gajeva 3, 52100 Pula (Istria)
Contacta a TaiChi Pula