Evento pasado

Θεωρία των 5 Στοιχείων~ Η ενέργεια της Φύσης εντός μας (Μέταλλο) | 03.Noviembre.18

Por Ayurveda Hellas A.E.

Fecha y Hora

Sábado 03/11/2018 8:30 hs.

Ubicación

Ayurveda Hellas A.E., Nikis 28, 10557 Atenas

Acerca de esta actividad

H Ayurveda Hellas πρόκειται να ξεκινήσει μια τριλογία σεμιναρίων για τα Πέντε Στοιχεία & την Ενεργειακή δομή του ανθρώπου σύμφωνα με τις δυνάμεις της Φύσης με εισηγητή τον Χρήστο Καραγιάννη. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται μια φορά κάθε 3 μήνες ανάλογα με την εποχή του έτους. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου και θα αφορά το στοιχείο του Μετάλλου (που σύμφωνα με την παράδοση της Άπω Ανατολής συνδέεται με το Φθινόπωρο).

Οι θεραπευτές σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις ανά τον κόσμο χρησιμοποιούσαν τα 5 στοιχεία (μέταλλο, νερό, ξύλο, φωτιά και γη) για να αποκρυπτογραφήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην σειρά των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν ο ασκούμενος θα μάθει πώς με συγκεκριμένες ασκήσεις – κινήσεις – πρακτικές- ήχους και βότανα, ανάλογα με την εποχή του έτους μπορεί να θρέψει ή να τονώσει κομμάτια του εαυτού του που είναι φτωχότερα σε ένα ή περισσότερα από αυτά τα πέντε στοιχεία, τα οποία καθορίζουν την ζωτικότητα και την υγεία του.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ημερομηνία: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 17:30 – 21:30 & Κυριακή 4 Νοεμβρίου 10.00 – 15.00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, Αθήνα
Εισηγητής: Χρήστος Καραγιάννης
Υπάρχει εισφορά για το πρόγραμμα.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Στο τηλ. 210 3632350 ή στο 6907386342.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε:

~ Ανάλυση των αρχαίων συμβόλων & η συσχέτιση τους με το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Αποσυμβολισμός των 5 Στοιχείων.

~Ενεργειακή ανατομία: Θα μάθουμε πως κινείται η ενέργεια μέσα στο ανθρώπινο σώμα, τα ενεργειακά κανάλια και σε ποια όργανα αντιστοιχούν .

~ Ετήσιο & Ημερήσιο Ρολόι: Η αλλαγή των εποχών και ποια η επίδραση τους στον άνθρωπο.

~ Ουράνιο Γιν-Γιανγκ: Ανάλυση των ενεργειών του φθινοπώρου, η αντιστοιχία τους με το στοιχείο του Μετάλλου και με τα κύρια όργανα του ανθρώπινου σώματος (εστίαση στο αναπνευστικό σύστημα και στο παχύ έντερο). Στο ανθρώπινο σώμα τα πέντε στοιχεία εκφράζονται μέσω συγκεκριμένων οργάνων και δημιουργούν τις πέντε οντότητες ή ψυχές που υπάρχουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

~ Σωματικές ασκήσεις (Chi Kung), αναπνοές, βότανα-τροφές & καθημερινές δραστηριότητες συμβατές και ευνοϊκές με τις ενέργειες του Φθινόπωρου και του Μετάλλου.

~ Θεραπευτικοί ήχοι: Μια κρυμμένη γνώση από τα μοναστήρια της Άπω Ανατολής.

~ Αντιγηραντικές πρακτικές και αναγέννηση του δυναμικού μας μέσω της πρακτικής του εσωτερικού χαμόγελου.

~ Εξομάλυνση των εσωτερικών δυσλειτουργιών και της συναισθηματικής αρνητικότατος μέσω μιας αρχαίας πρακτικής.

Επόμενα Σεμινάρια: Το επόμενο σεμινάριο θα αφορά το στοιχείο του Νερού το οποίο σχετίζεται με τον Χειμώνα, και στον ανθρώπινο οργανισμό εδράζεται στα Νεφρά & τα Γενετικά Όργανα. Και το τρίτο θα αφορά το στοιχείο του Ξύλου που συνδέεται με την Άνοιξη και μέσα στο ανθρώπινο σώμα εδράζεται στο συκώτι, την Χολή & τα Μάτια. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνοψίζοντας το σεμινάριο θα βοηθήσει κάθε συμμετέχοντα να γνωρίσει τις μεγάλες δυνάμεις που τον περιβάλουν.. αλλά και να γίνει πραγματικός φίλος με τον εαυτό του επικοινωνώντας με έναν ουσιαστικό τρόπο με τις εσωτερικές δυνάμεις και οντότητες που βρίσκονται εντός του! .

Μήνυμα από την Σοφία Παπαδοπούλου (Χημικός-Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς)

Είναι γνωστό πλέον πως σε όλα τα αρχαία ολιστικά θεραπευτικά συστήματα, βασική αρχή αποτελεί «Η Θεωρία των 5 Στοιχείων». Που πολύ γενικά λέει πως, τα πάντα στο Σύμπαν είναι μια συγκεκριμένη αναλογία από τα 5 στοιχεία (αιθέρας ή μέταλλο, αέρας ή ξύλο, φωτιά, γη και νερό), που τα καθορίζει και τα χαρακτηρίζει. Σε ανθρώπινο δε επίπεδο ορίζουν την λεγόμενη ιδιοσυγκρασία του. Οποιαδήποτε διαταραχή σε αυτή την αναλογία, διαταράσσει την ιδιοσυστασία του και την ύπαρξη του. Μάλιστα στην επιστήμη της Αγιουρβέδα επεκτείνετε στην θεωρία των tridosha (δηλαδή των 3 ενεργειών vata, pita, kapha). Vata (αιθέρας & αέρας), pitta (φωτιά + νερό), Kapha (γη + νερό), η καλή λοιπόν γνώση των 5 στοιχείων και το πώς αυτά εκφράζονται, ισορροπούν ή ανισσοροπούν σε κάθε περίπτωση είναι πολύ βασικό εργαλείο, ώστε να κάνουμε ανά πάσα στιγμή τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να διάγουμε ζωές γεμάτες υγεία, ευτυχία, μακροζωία με την ζωτική μας δύναμη ακμαία και σταθερή.

Ο Εισηγητής

Ο Χρήστος Καραγιάννης αν και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, ασχολήθηκε από φοιτητής με τα βότανα, την βοτανοθεραπεία και τρόπους διατροφής με παραδοσιακές ρίζες. Λίγο μετά το 1980 άρχισε να ασχολείται με τις ενεργειακές τέχνες και γνωρίστηκε με τους πρώτους δασκάλους που εκείνη την εποχή άρχισαν να διδάσκουν στην χώρα μας: Τιού Μπουνάγκ – Πέτρο Κουρόπουλο – Ειρήνη Κούλι – Παναγιώτη Κονταξάκη.
Το 1998 ταξιδεύει στην Ταϋλάνδη και μαθητεύει κοντά σ’ ένα θρύλο των Ενεργειακών Τεχνών, τον Master Mantac Chia από τον οποίο εξουσιοδοτείται για την μετάδοση των τεχνικών του συστήματος με πτυχίο που κατέχει.
Το τέλος της ίδιας χρονιάς γνωρίζει τον Master Tang Tung Wing δάσκαλο εσωτερικών και εξωτερικών συστημάτων και μαθητεύει κοντά του για πολλά χρόνια.
Μέσω του δασκάλου Tang γνωρίζει τους μεγαλύτερους δασκάλους των ενεργειακών τεχνών απ’ όλον τον κόσμο.
Τον Οκτώβριο του 2006 συμμετέχει με την Ελληνική ομάδα Wu-Shu στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στην Κίνα στην επαρχία Χενάν όπου βρίσκονται το χωριό Chen και ο γνωστός ναός Saolin. Στις 15 Οκτωβρίου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Tai-chi-chuan. Λίγες μέρες αργότερα η παγκόσμια (Κινεζική) ομοσπονδία Wu-Shu του απονέμει τον χρυσό αετό – τρίτο Dan μαχητικής ικανότητας κατόπιν εξετάσεων.

Μεταξύ των διαφόρων δασκάλων που έχουν παίξει μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο στην κατανόηση όλου του φάσματος των Ενεργειακών Τεχνών ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να γίνει για τους παρακάτω:
1) Master Λαμ Τζαμ Σινγκ: Απόγονος της μεγάλης οικογένειας που συνεχίζει την παράδοση του συστήματος Χουνγκ-γκαρ, το οποίο συνδυάζει τις τεχνικές τίγρη και γερανού. Από τον μεγάλο δάσκαλο σε σεμινάρια στην Αθήνα όπου ήρθε προσκαλεσμένος του Master Tang διδάχθηκε φόρμα κοντών σπαθιών πεταλούδα και άλλες τεχνικές
2) Master Ying Ying: Πολύ ψηλά στην ιεραρχία του συστήματος Chen. Διδάχθηκε φόρμα Chen Pushing Hands – φόρμα σπαθί.
3) Master Liu Ging Ru: Ο μεγαλύτερος δάσκαλος στον κόσμο των συστημάτων Ba-qua και Χσίνγκ-Γι από τον οποίο διδάχθηκε τεχνικές που αφορούν τα παραπάνω συστήματα.
4) Master Garcia: Γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα φημισμένα Chi-Qong που διδάσκει. Μεταξύ αυτών τα 8 διαμάντια, τα 18 χέρια του Λόχαν κ.ά.
Μεταξύ των άλλων δασκάλων υπάρχουν και κάποιοι εσωτερικοί δάσκαλοι που δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Από σεβασμό τα ονόματά τους δεν ανακοινώνονται αλλά το έργο τους είναι πολύ σημαντικό.

Acerca del Organizador