Evento pasado

Παρουσίαση βιβλίου «Αγιουρβέδα Η Επιστήμη της Ζωής ~ 2ος τόμος» | 05.Noviembre.18

Por Ayurveda Hellas A.E.

Fecha y Hora

Lunes 05/11/2018 9:00 hs.

Ubicación

Ayurveda Hellas A.E., Nikis 28, 10557 Atenas

Acerca de esta actividad

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγιουρβέδα – Η επιστήμη της ζωής, 2ος τόμος» του ιατρού Ανδρέα Τσουρουκτσόγλου από της εκδόσεις Ayurveda Hellas. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 19:00-21:00 στον πολυχώρο Ολιστικής Υγείας & Ομορφιάς της Ayurveda Hellas στην Νίκης 28 Πλάκα-Σύνταγμα. Θα συνοδευτεί δε από ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με την επιστήμη της Αγιουρβέδα με εισηγητές την Σοφία Παπαδοπούλου (Χημικό & Πρόεδρο της Αγιουρβέδα Ελλάς) και τον Ανδρέα Τσουρουκτσόγλου (Ιατρό & Συγγραφέα) με ελεύθερη είσοδο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 2ος ΤΟΜΟΣ» & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ

Ημερομηνία: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 19:00 – 21:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, Αθήνα
Εισηγητές: Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου & Σοφία Παπαδοπούλου
Είσοδος Ελεύθερη
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στο τηλ. 210 3632350.

«Αγιουρβέδα – Η επιστήμη της ζωής, 2ος τόμος»

Το εγχειρίδιο αυτό προσφέρει σε όλους τις απαραίτητες πληροφορίες και το αναγκαίο υλικό που θα τους βοηθήσει να καταστρώσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα για την ημέρα τους, και δίνει κατευθύνσεις για την εναρμόνιση των ατόμων με τους φυσικούς και πανάρχαιους ρυθμούς του σύμπαντος. Δίνονται στοιχεία για την αναπνοή και την τεράστια σημασία της για την υγεία του ανθρώπου, με έμφαση στους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών ενώ ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στη διατροφή των βρεφών και παιδιών. Εξηγείται ο ρόλος που έχει η σωματική άσκηση στη καθημερινότητα και συζητούνται θέματα σχετικά με τον ύπνο και την απαραίτητη ανάπαυση και αναζωογόνηση που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει.
Το υλικό ολοκληρώνεται με μια αναφορά σε θεραπευτικές τεχνικές και συνταγές που μπορούν εύκολα να ακολουθηθούν απο τον καθένα και αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της υγείας του, τη θεραπεία των ασθενειών και τη διατήρηση της ψυχοσωματικής του ισορροπίας και αρμονίας με το περιβάλλον.

Ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με την Επιστήμη της Αγιουρβέδα

Στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο στο οποίο θα παρουσιαστούν οι γενικές αρχές της επιστήμης της αγιουρβέδα και αντίστοιχες οδηγίες για το πώς μπορουν να εφαρμοστουν και να ωφελησουν τον κάθε άνθρωπο στην συγχρονη καθημερινοτητα.
Η Ayurveda (Ayus = Ζωή, Veda = Γνώση,Επιστήμη) μιλάει για κάθε άποψη της Δημιουργίας, για κάθε στοιχείο και οργανικό Όν που ζει στον πλανήτη μας και στο Σύμπαν ολόκληρο και, πέρα από αυτό, δίνει συγκεκεριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, που έχουν δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί μέσα από τους αιώνες και απευθύνονται σε όλους αυτούς που αναζητούν την Αληθινή Γνώση, Συνείδηση και Ευτυχία.

Εισηγητές

Ο Δρ. Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου, ιατρός - ομοιοπαθητικός, είναι ένας από τους πρωτοπόρους αγιουρβεδικούς ειδικούς στην Ελλάδα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με θέμα το αγιουρβεδικό σύστημα, το οποίο και διδάσκει στην Ελλάδα από το 1992. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή σχετικά συνέδρια και αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. Ε

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός – ερευνήτρια Αγιουρβέδα και Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς, που συνετέλεσε καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα (αρθρογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές, σεμινάρια κτλ.). Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Yoga και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση της ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Himalaya για την Ελλάδα & την Κύπρο. Η Himalaya όντας η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων παγκόσμια από το 1930, ήταν η αφορμή-μέσο που ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό-ολιστικό σύστημα της Αγιουρβέδα (Yoga & Αγιουρβέδα θεωρούνται αδελφές-επιστήμες), το οποίο μελέτησε, ερεύνησε κυρίως στην Ινδία με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Himalaya. Όταν επέστρεψε ανέλαβε πέρα από την εισαγωγή καί την διανομή των προϊόντων και σύστησε τα δύο επίσημα γραφεία της Αγιουρβέδα Ελλάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να διαδώσει όλο το φιλοσοφικο-επιστημονικο background της επιστήμης της Αγιουρβέδα πίσω από αυτά. Βήμα σταθμό αποτελεί η σύσταση του πολυχώρου ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς σε ένα όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα-Σύνταγμα όπου εκφράζεται κατάλληλα τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

Acerca del Organizador